Peking ima poruku za SAD

Zvanični Peking odbacio je danas optužbe Vašingtona da ne poštuje sankcije koje su UN uvele Severnoj Koreji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/Alan
Depositphotos/Alan

Oni su poručili da su potrebni dodatni napori kako bi se postiglo političko rešenje i sagledale posledice sankcija na živote običnih građana Severne Koreje.

Predstavnik kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čuning, izjavio je da je Kina uvek revnosno sprorodila rezolucije Saveta bezbednosti UN i ispunjavala sve svoje međunarodne obaveze, ali da se više vremena i energije mora posvetiti unapređenju političkog procesa i negativnim posledicama sankcija na živote običnih građana Severne Koreje, preneo je AP.

Kina se, kao najbliži saveznik Severne Koreje, oštro usprotivila uvođenju unilateralnih američkih sankcija koje su teško pogodile severnokorejsku ekonomiju i dodatno otežale život Severnokorejanaca koji žive izvan velikih urbanih područja.

Stejt department je u utorak optužio Kinu za kršenje obaveze sprovođenja međunarodnih sankcija uvedenih Severnoj Koreji.

SAD smatraju da bi ukidanje ili ublažavanje međunarodnih sankcija delovalo nepodsticajno na zvanični Pjongjang da ozbiljno pristupi denuklearizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 584 idi na stranu