Nova vest
Fudbal 3

9.5.2024.

1:18

Tuhel objasnio zbog čega Pavlović umesto Gorecke

Trener minhenskog Bajerna Tomas Tuhel objasnio je zbog čega je u statrnu postavu uvrstio Aleksandra Pavlovića umesto dosad standardnog Leona Gorecke na poziciji zadnjeg veznog.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD

Taj potez je iznenadio mnoge jer je Gorecka bio viđen na poziciji zadnjeg veznog, pošto je bio starter u prvoj utakmici u Minhenu i na oba četvrtfinalna duela.

U Madridu, ipak, Tuhel se odlučio za nesuđenog srpskog reprezentativca.

"Mislim da Pavlo iz dana u dan, iz meča u meč, dobija na samopouzdanju. Od momenta kaa je prekomandovan kod nas, igra na isti način - od prvog do poslednjeg treninga", rekao je Tuhel.


Trener Bajerna je o ovoj izmeni inače pričao neposredno pred meč sa Realom, pošto se saznalo za kojih 11 se odlučio.

Verovao je u momka koji je budućnost nemačkog fudbala.

"Biće nam potrebna hrabrost, posebno u centralnom delu terena, a to je upravo njegova karakteristika", poručio je uoči meča Tuhel.

Lajmer i Pavlović su bili Tuhelova ideja da se učvrsti vezni red.

"Dve "šestice" su veoma važne zbog toga što želimo da imamo mali prostor između naših linija, za pas igru. I zbog drugih lopti. Ponekad osvojimo loptu, često dominiramo u pasu upravo zbog ovakve postavke koju imamo u centralnom delu", pojasnio je Tuhel malo pre meča prisustvo Pavlovića u startnoj postavi.

Na kraju, Tuhela je "prodao" golman Nojer, nije Pavlović niti bilo ko drugi.

Najiskusniji igrač ekipe, kapiten, ispustio je loptu koju nije smeo da ispusti, stigla je kazna od Hoselua za 1:1 u 88. minutu, a potom je isti igrač paralisao goste novim golom u 91. minutu za prolaz u finale Lige šampiona.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu