Svet 0

08.05.2024.

23:35

Eskobar odlazi

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da mu je istakao mandat.

Izvor: Tanjug

Eskobar odlazi
Amir Hamzagic/ATAImages

Podeli:

To znači da će krajem meseca napustiti tu funkciju i istakao da je lažna vest da je smenjen.

"Navodni novinar je tokom vikenda pisao o mojoj smeni i povezanosti sa srpskom vladom i ja želim da kažem da je sve u tim napisima laž. Pre svega mene nije otpustio Stejt department, drugo moja supruga nije primila novac ni od jedne strane vlade. U svakoj ambasadi u kojoj sam radio u Boliviji, Portugalu, Italiji i Srbiji, ona je kontaktirala sa ljudima bez bilo kakvog plaćanja", rekao je Eskobar na online konferenciji za novinare.

Kako je rekao lažna je i tvrdnja da je izvor za tu iz Kongresa navodeći da Kongres ne odlučuje o njegovom postavljanju.

"Ova vest se pojavila nedugo nakon što sam komunicirao sa vladom u Prištini. To je ta vrsta dezinformacija koja jednostavno nije tačna. Zahvalan sam podršci koju mi je dao Stejt department, liderima i novinarima sa kojima sam sarađivao", rekao je Eskobar.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: