Svet 2

08.05.2024.

23:55

Moskva: "Upozorili smo ih..."

Proterivanje ruskog vojnog atašea iz Ujedinjenog Kraljevstva i potezi Velike Britanije usmereni na rusku diplomatsku misiju i nekretnine dobiće proporcionalan odgovor Moskve, najavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

Moskva: "Upozorili smo ih..."
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Odgovor će biti oštar i adekvatan, rekla je ona.

"Potezi britanskih vlasti koje su bukvalno opsednute rusofobijom, u potpunosti potvrđuju pristrasnu i neprijateljsku prirodu engleske politike prema Rusiji. Više puta smo upozoravali zvanični London da će sve neprijateljske akcije naići na oštar i adekvatan odgovor", navodi se u saopštenju Zaharove, prenosi TASS.

Velika Britanija je danas saopštila da će proterati ruskog vojnog atašea, da će ukinuti diplomatski status za pojedine nekretnine i ograničiti diplomatske vize za predstavnike Ruske Federacije.

''Proteraćemo ruskog vojnog atašea koji je neprijavljeni vojni obaveštajac. Uklonićemo status diplomatskih prostorija sa nekoliko nekretnina povezanih sa Rusijom i nametnućemo nova ograničenja na ruske diplomatske vize, uključujući i vreme koje ruske diplomate mogu da provedu u Velikoj Britaniji'', rekao je britanski ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli u parlamentu.

On je dodao da je ova odluka doneta nakon serije "malignih aktivnosti" iz Rusije širom Velike Britanije i Evrope, preneo je ranije Rojters.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: