"Pratimo situaciju u celoj Evropi"; "Razgovaraću danas sa predsednikom Vučićem o novim merama"

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da je juče na sednici Kriznog štaba raspravljano o novim merama, a da su mišljenja članova Štaba različita.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Navela je da prate situaciju u celoj Evropi, uvođenje i relaksaciju mera u EU i šire, te da se vode time u odnosu na našu situaciju.

"Kasnije imam sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i zajedno ćemo razmotriti neke mere, govorićemo o ustavnosti i svrsishodnosti nekih od predloženih mera, a da li ćemo ići na restriktivnije, videćemo i u zavisnosti od današnjeg broja zaraženih", rekla je premijerka na TV Pink.

Brnabićeva je rekla da će država sa novim merama izaći danas ili sutra.

Ističe da, prema brojevima u 8 sati jutros, čini se da će dan biti težak, ali ne težak kao prošli utorak.

Premijerka je istakla da će u 16 sati razgovarati sa "Fajzerom" o vakcini, da su juče razgovarali sa Rusima, a podsetila je i da je Vučić pisao Si Đinpingu za kinesku vakcinu.

Kada je reč o vakcinama, Brnabićeva kaže da na tome radi ceo državni tim, a da Vučić koristi sve svoje političke veze, kojima su na početku epidemije nabavljani respiratori, pa o njima danas ne brinemo.

"Pregovaramo i o proizvodnji neke od vakcina u Srbiji i zaista ne znam da bi neko mogao da da više od sebe, nego što mi dajemo u ovom trenutku. Radimo posao svim srcem, a Vučić nam je dao zadatak da pregovaramo sa svim partnerima. Specifični smo kao narod jer bi neko hteo da primi američku, neko kinesku, neko samo rusku vakcinu. Kako god bilo, mi želimo da našim građanima obezbedimo sve ove vakcine", rekla je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 213 idi na stranu