"Vratio se" dr Nestorović, sad tvrdi - "Maske ne deluju"

Ponovo se oglasio doktor Branimir Nestorović nakon duže "medijske pauze" i još jednom izneo svoj stav o koronavirusu.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2020.

19:19

Printskrin: TV B92/ arhiva

Ovog puta, Nestorović je, pozivajući se na istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, na svom profilu na Fejsbuku napisao da "maske ne deluju".

Ovu poruku ostavio je uz objavu Nacionalnog Instituta za javno zdravlje SAD, naglašavajući da je to stav naučnika.

Istraživanje na koje se poziva Nestorović ukazuje na to da nošenje maski ni na koji način ne umanjuje šansu da se pojedinac zarazi koronom.

"Studija CDC, koja je anketirala simptomatske pacijente sa kovidom 19, otkrila je da je 70,6% ispitanika izjavilo da 'uvek' nosi masku, dok dodatnih 14,4% kaže da 'često' nosi masku. To znači da je ogromnih 85% zaraženih pacijenata prijavilo redovno nošenje maski! Samo 3,9% zaraženih reklo je da 'nikada' ne nosi pokrivač za lice", navodi se u istraživanju.

Nestorović se dugo nije pojavljivao u medijima, nakon što je po sopstvenoj odluci napustio Krizni štab. Njegove izjave izazivale su veliku pažnju javnosti, a često su bile okarakterisane i kao kontroverzne.

On na svom profilu na Fejsbuku često objavljuje sadržaj o koronavirusu, pa je nedavno objavio i da vodeći svetski epidemiolozi tvrde da mladi i nerizične populacije treba da nastave normalan život. a da bi deca trebalo da pohađaju nastavu normalno, kao i studenti.

Krajem septembra objavio je vest da je danska ukinula maske u školama. "Danska ukinula maske u školama, a mi?", upitao je on na ovoj društvenoj mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: