Knežević za TV B92: Imamo preduslov za ulazak u novu vladu, a to je da se povuče sporni zakon VIDEO

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da ta stranka ima preduslov da uđe u vladu Crne Gore, a to je povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

17:09

Knežević za TV B92: Imamo preduslov za ulazak u novu vladu, a to je da se povuče sporni zakon VIDEO
Screenshot/TV B92

On je gostujući na televiziji B92 u emisiji Fokus rekao da je povlačenje tog zakona "uslov svih uslova" i da to može da učini Skupština Crne Gore i pre formiranja nove vlade.

"Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da se već sad potpiše povlačenje zakona o slobodi veroispovesti i da se vpotpiše temeljni ugovor sa SPC i patrijarhom Irinejom i Sinodom SPC. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranaj Vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpki Zakon o veroispovesti, jer smo to obećali građanima. Nakon toga se stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori. Posle ćemo se dogovoarati oko personalnih rešenja u vladi", rekao je on.

On je rekao da je "šizofreno-kontradiktorna" situacija da predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je srušio vlast Đukanovića, dok jedan od vlasnika Vijesti Željko Ivanović optužuje Vučića da ruši opozicionu vladu koja još nije formirana.

"Istina je u sledećem, upravo je koncern Vijesti od srpske marketinške firme uzeo 1.700.000 evra na ime marketinških usluga. Nisu bili gadljivi na srpske pare", ocenio je Knežević.

"Ono što je očigledno, mi nismo ni stigli do personalnih rešenja, jer Dritan Abazović, lider koalicije Crno na bijelo, traži da Srbi ne mogu biti na funkcijama bezbednosti. Mi to ne prihvatamo, da se delimo na podobne i nepodobne Srbe", naveo je on.

Kako je rekao, Demokratski front ima obavezu prema svojim glasačima.

"Pobedio je srpski narod, mi ne razmišljamo o personalnim rešenjima, ali branimo interese srpskog naroda", kazao je Knežević.

Knežević je kazao da je takozvana "afera državni udar" 2016. imala za cilj da se sklone Andrija Mandić i on iz političkog života.

"Sticajem okolnosti očekuje se da Apelacioni sud početkom oktobra ima sednice na kojima će razmatrati naše žalbe. Ne bi me iznenadilo da Apelacioni sud potvrdi presude Mandiću i meni jer je potrebno da se najeksponiraniji predstavnici Srba budu stigmatizovani kao zločinci", kazao je on.

On je kazao da Mandić i on ne žele da opterećuju koaliciju ni mandatara

"Andrija Mandić i ja smo se zavetovali u manastiru šta ćemo da uradimo ako neko bude pokušao da uradi nešto protiv nas. Uradićemo sve da zaštitimo pravdu, zakon i čast naših porodica", rekao je on.

Knežević je rekao da su neformalni centri moći pokušali da utiču na formiranje vlade podelom na nepodobne i podobne Srbe.

"Mi smo se oko mandatara dogovorili sa SPC, dominantno sa Amfilohijem i Zdravko Krivokapić je rezultat našeg dogovora sa Amfilohijem", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: