Krizni štab: Ponovo proglasiti stanje prirodne nesreće

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH ponovo će predložiti Federalnoj upravi civilne zaštite proglašenje stanja prirodne nesreće usled epidemije.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

17:10

Krizni štab: Ponovo proglasiti stanje prirodne nesreće
Getty Images/Al Bello

Međutim, ne očekuje se nikakvo pojaćanje restriktivnih mera.

Pomocnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez rekao je nakon sednice Kriznog štaba da se predlaže proglašenje stanja prirodne nesreće u tom entitetu zbog izuzetno teške situacije u Zapadnohercegovackom i Hercegovacko-neretvanskom kantonu, gde nadležne institucije nisu vršile nadzor propisanih mera.

On je naveo da su razlozi povećanog broja obolelih povratak sa godišnjih odmora, ali u najvećoj meri nepoštovanje propisanih mera Kriznog štaba.

"Iako je dogovoren pojačan nadzor s kantonalnim institucijama koje treba da vrše nadzor, one nisu radile u meri u kojoj je to trebalo i imamo ovakvu situaciju", rekao je Čerkez.

Prema njegovim rečima, očekuje se da ovo stanje neće proći još za godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: