Srbima more važnije od mera Kriznog štaba?

Beograd -- Uprkos odluci Kriznog štaba i pozivu da se vrate u zemlju do petka u 18h, brojni državljani Srbije uživaju i dalje na letovanju na moru, pišu mediji.

Izvor: Novosti
Podeli
Chris McGrath/Getty Images/Ilustracija
Chris McGrath/Getty Images/Ilustracija

Mnoge državljane Srbije su novemere Kriznog štaba zatekle na godišnjem odmoru, pišu Novosti i navode da većina njih ne želi da svoje letovanje prekida zbog donetih mera, a ima i onih koji će na vreme put Srbije.

"Plan je bio da ostanemo do petka u Crnoj Gori, tako da nas nove mere neće zahvatiti", kaže za Novosti Nikola Zečević (37), dok Beograđanin Zoran Đorđević (51) i pored uvođenja novih mera od Kriznog štaba, planira da do nedelje ostane u Budvi.

I dok je većina turista u Crnoj Gori svoj septembarski odmor planirala do kraja nedelje ili duže, Jovan M. u Srbiju kreće sutra ujutru. "Možda se sa merama moglo sačekati još malo, jer je veliki broj naših ljudi trenutno na primorju. Bar do kraja vikenda, pa tek onda uvesti svakodnevne provere i javljanje u kovid-ambulante", smatra on.

U brojnim hotelima s čijim menadžmentom su razgovarali reporteri kažu da za sada nemaju veliki broj skraćenih aranžmana.

strana 1 od 211 idi na stranu