"Tražimo raspoređivanje vojske BiH na granici sa Srbijom"

SDA je zatražila raspoređivanje vojske na granici sa Srbijom kako bi se smanjio priliv ilegalnih migranata, te podelu tereta migrantske krize na čitavu BiH.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2020.

11:14

Ilustracija, Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

U saopštenju objavljenom nakon sednice proširenog vođstva Stranke demokratske akcije u Sarajevu istaknuto je kako se ta stranka protivi tome da BiH postane 'poligon za dugotrajno zadržavanje migranata'.

"Insistiramo na angažovanju nenaoružanih pripadnika Oružanih snaga BiH, koji bi na istočnoj granici i migrantskim rutama trebali postaviti inženjerijske prepreke“, navode iz SDA.

Pri tome su izrazili očekivanje da se pojačaju kapaciteti granične policije te da se druge policijske i bezbednosne agencije uključe u osiguravanje pograničnog područja.

Srpski član BiH Predsedništva Milorad Dodik ranije se usprotivio raspoređivanju vojnika na granici sa Srbijom.

Vodeća bošnjačka stranka je zatražila i da se teret migrantske krize rasporedi na celu BiH, a ne samo na područja na kojima su Bošnjaci većina. Pozvali su hrvatske i srpske funkcionere da prestanu sa opstrukcijama u donošenju neophodnih odluka na državnom nivou kako bi se upravljalo migrantskom krizom.

"Licemerno je da vlasti entiteta Republike Srpske i Milorad Dodik odbijaju sve odluke, od jačanja istočne granice do raspoređivanja migranata na celoj teritoriji BiH, a da onda optužuju predstavnike bošnjačke politike kako žele da migranti ostanu u BiH", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: