Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 137 korisnika i 54 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 137 korisnika i 54 zaposlenih.

Izvor: Beta
Podeli
Getty Images/ Sean Gallup
Getty Images/ Sean Gallup

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 885, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 351.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada ovog ministarstva ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo i rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', u Beogradu.

Кorisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navedeno je u saopštenju.

strana 1 od 232 idi na stranu