Avijacija SAD bombardovala sirijske položaje, ima i poginulih

Jedan sirijski vojnik je poginuo, dok su dva povređena u vazdušnom napadu američkog Ratnog vazduhoplovstva na položaje sirijske vojske na severu zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2020.

11:24

Avijacija SAD bombardovala sirijske položaje, ima i poginulih
EPA/Sandor Ujvari

"Sirijski vojnik je poginuo, dok su dva povređena nakon vazdušnog napada američkog aviona na položaj sirijske vojske u području Tel Zahab, jugoistočno od grada Kamišli. To se dogodilo nakon što su vojnici odbili da propuste patrolu američkih okupatora“, javila je televizija "Ikhbariya“, a prenosi Sputnjik.

Vladin list "Vatan“ je naveo da je jedan od povređenih oficir sirijske vojske. Po njegovim informacijama, američka patrola je pokušala da prođe kroz zonu koju kontroliše sirijska vojska. Pri tome, list nije naveo čiji je bio avion koji je izveo vazdušni napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: