Republikanci o nominaciji Trampa glasaju u tajnosti

Glasanje na konvenciji Republikanske stranke o nominaciji Donalda Trampa za kandidata na predstojećim izborima u SAD najverovatnije će biti održano u tajnosti.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Getty Images/ Tasos Katopodis
Ilustracija: Getty Images/ Tasos Katopodis

Republikanci su saopštili da je plan da na konvenciji 24. avgusta u Šarlotu, u saveznoj državi Severna Karolina, 336 delegata glasa o nominaciji Trampa u tajnosti, prvi put u istoriji stranačkih konvencija u SAD, tradicionalno otvorenih za javnost, prenosi Glas Amerike.

"Zbog restriktivnih mera u Severnoj Karolini, planiramo da glasanju u Šarlotu ne prisustvuju novinari. Obavestićemo javnost ako se nešto promeni, ali radimo u skladu s državnim pravilima koja propisuju maksimalan broj ljudi na jednom mestu", saopštila je Republikanska nacionalna konvencija.

Javni deo konvencije republikanaca prvobitno je trebalo da bude održan u Šarlotu, ali je zbog ograničenja uvedenih radi suzbijanja korona virusa skup prebačen u Džeksonvil, u saveznoj državi Florida.

Tramp je prošle nedelje objavio da deo konvencije ipak neće biti održan u Džeksonvilu zbog velikog rasta broja slučajeva korona virusa na Floridi, i dodao da otkazivanjem želi da "zaštiti američke gradjane".

Skup je potom ponovo pomeren u Šarlot.

strana 1 od 580 idi na stranu