Milutin Jeličić Jutka se pojavio na sudu

Milutin Jeličić Jutka se pojavio danas u Osnovnom sudu u Kruševcu gde je počelo iznošenje završnih reči.

Izvor: B92

Petak, 10.07.2020.

14:16

Milutin Jeličić Jutka se pojavio na sudu
Ilustracija: Depositphotos/suwannar1981. gmail.com

U pitanju je slučaj u kojem je bivši predsednik opštine Brus, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić.

Organizacija suđenja sprovedena je u skladu s odlukom Grada Kruševca o proglašenju vanredne situacije i u skladu s pravilima koje je sud doneo kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i stranaka i sprečilo širenje koronavirusa,.

Poslednji pretres odigrao se 19. juna, bez prisustva Jeličića, budući da policija po nalogu za privođenje od 10. juna, nije pronašla okrivljenog na adresi, a potom je 22. juna, Osnovni sud odbio predlog tužilaštva da okrivljenom odredi pritvor.

Ispred zgrade suda u Kruševcu i danas u se okupile organizacije koje se bore za prava žena i njihovu zaštitu od nasilja, a u organizaciji "Peščanika" iz Kruševca.

Noseći transparente na kojima je pisalo "Nađoste li ga", "Da nije možda u skupštini", "Pravda za Mariju", želeli su da skrenu pažnju javnosti da je bitno da se ovaj proces privede kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: