U Nemačkoj uhapšeno 11 osoba zbog pedofilije

Nemačka policija privela je 11 osoba u različitim delovima zemlje zbog sumnje da su seksualno zlostavljali decu i snimali svoja zlodela.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Deposit/stevanovicigor
Foto: Deposit/stevanovicigor

Istražitelji su identifikovali najmanje troje dece od pet do 12 godina, koja su bila žrtve seksualnog zlostavljanja.

Sedam osoba, među kojima su neki od ranije poznati policiji, nalaze se u pritvoru, izjavio je načelnik policije u Minsteru Rajner Furt.

Te osobe, šest muškaraca i jedna žena, osumnjičene su da su direktno zlostavljale decu i da su učestvovale u logistici i razmenjivale informacije šifrovanim porukama.

Glavni osumnjičeni je muškarac od 27 godina iz Minstera koji je radi na jednoj farmi i poznavalac je informatike. Policija je pronašala u njegovom domu diskove sa video snimcima i fotografijama.

Privedene su još četiri osobe, među kojima majka glavnog osumnjičenog, koja je davala ključeve sinu od letnjikovca gde su se dešavala zlostavljanja, a da je pri tome znala šta se dešava.

Istražitelji su na konferenciji za novinare rekli da su posebno bili zgroženi video snimcima na kojima četiri uhapšena muškarca na smenu i to satima seksualno zlostavljaju dva dečaka od pet i deset godina.

Severna Rajna-Vestfalija već je 2019. godine imala skandal pedofilije. U jednom kampu u mestu Ligde, nekoliko muškaraca je godinama seksualno zlostavljalo veliki broj dece, pre nego što su uhapšeni.

strana 1 od 533 idi na stranu