Represija ne prestaje: Privođenje dvoje studenata uz razbijanje prozora, elektrošokere... VIDEO

Dva policajca iz Atlante otpuštena su zbog upotrebe prekomerne sile tokom privođenja dvoje studenata Afroamerikanaca koji su bili u svom vozilu, navodi CBS 46.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2020.

09:05

Default images

"CBS 46 njuz", koji je izveštavao uživo, snimio je trenutke kada su M. J. (22) i T. P. (20) bili prisilno privedeni nakon 9 časova u subotu uveče. M. J je student na Morhaus koledžu, a T. P. studentkinja Spelman koledža.

Par je odlazio sa protesta iz Olimpijskog parka u Atlanti, a na snimku se vide policajci kako razbijaju bočni prozor vozača, prisilno otvaraju suvozačeva vrata i koriste elektrošokere na njima pre nego što su ih izbacili iz vozila.

“Nakon pregleda tog snimka, načelnik i ja smo odlučili da dvojica oficira koji su učestvovali u incidentu sinoć budu odmah otpušteni. Ostala tri službenika trenutno su van dužnosti do odluke šta bi trebalo preduzeti kao odgovarajuće disciplinske mere protiv njih”, rekao je gradonačelnik.

U policijskom izveštaju koji je podneo jedan službenik navodi se da policajci pokušavaju da savladaju studente. Rekao je da se približio suvozačkoj strani i dao naredbe T. P. da "pokaže ruke i prestane da se opire". Zatim je, kaže policajac, čuo kako drugi oficiri viču “pištolj”.. Naveo je i da nije mogao da jpj vidi ruke.

Snimak je na Tviteru izazvao brojne komentare.

Brojni korisnici ove mreže pitaju se zašto vozilo koje je bilo ispred njihovog i u kom se nisu nalazili Afroamerikanci nije zaustavljeno, a posebno su se osvrnuli na to da se na snimku vidi kako devojka iz prvog automobila maše kamerama dok se iza njenog automobila zaustavljaju dvoje studenata Afroamerikanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: