Tiodorović: Još dugo nećemo živeti kao pre epidemije

Dr Branislav Tiodorović je izjavio da je glavni zadatak, kada prođe prvi talas epidemije, da se radi na preventivi i da se svi pridržavaju propisanih mera.

Izvor: Beta
Podeli
 FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

On je naveo da su dve mere ključne - nošenje zaštitne opreme u društvu i držanje distance, a u novim uslovima njima treba dodati fizičku aktivnost i boravak na svežem vazduhu.

Prema njegovim rečima, dobro je to što su parkovi kao i prostori uz reku otvoreni, jer su svež vazduh i šetnja potrebni svakom, naročito posle izolacije.

Takođe je dobro, ocenio je, to što se ljudi polako vraćaju svojim poslovima, ali je neophodno da se u svakom trenutku fizički distanciraju jedni od drugih, i da nose zaštitu.

"Brojke jesu optimistične, ali ne smemo da dozvolimo da nas zavaraju, da se opustimo i ponašamo kao da je sve kao pre. Još dugo neće biti isto kao kada smo živeli pre epidemije", rekao je Tiodorović.

On je naveo i da u šetnji na čistom vazduhu, kraj reke, ako je čovek sam, može da skine masku kako bi ga udahnuo, ali ako se neko približi, maska se mora vratiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu