Američki general optužuje: Iran krije tačan broj žrtava

General Kenet Mekenzi, zapovednik Centralne komande u Iraku, izrazio je sumnju da Iran krije tačan broj žrtava koronavirusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2020.

23:52

Američki general optužuje: Iran krije tačan broj žrtava
Ilustracija: Getty images/ Mario Tama

Dan posle smrtonosnog raketnog napada na američku vojnu bazu nedaleko od Bagdada, američki general je upozorio da globalna pandemija čini Teheran još opasnijim.

"Smatram da pandemija utiče na način na koji se donose odluke u Teheranu, mislim da sporije odlučuju i da prijavljuju znatno manji broj obolelih", rekao je zapovednik Centralne američke komande u Iraku.

General Mekenzi nije mogao tačno da kaže kakav uticaj pandemija Covid-19 ima na autoritarne režime, ali je podsetio da je najčešća reakcija proglašavanje pretnje od "...spoljnih neprijatelja".

"Mislim da u ovoj situaciji otežano donose odluke i rekao bih da su zbog toga opasniji", ocenio je Mekenzi na saslušanju pred članovima senatskog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: