Meta udario na Ramu: Albanija bi ponovo mogla da postane evropska Severna Koreja

Albanija rizikuje da ponovo postane "evropska Severna Koreja", izjavio je albanski predsednik Iljir Meta.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2020.

17:48

Meta udario na Ramu: Albanija bi ponovo mogla da postane evropska Severna Koreja
Ilustracija: Depositphotos/ bennyx83

Meta je, u intervjuu za "Juronjuz", optužio vladu u Tirani koju predvode socijalisti premijera Edija Rame, da je "uzurpirala svaku nezavisnu instituciju" i postala "jednopartijski režim".

Albanski premijer tvrdi da "bije bitku za demokratiju" i demantuje da je tu reč o ličnoj borbi za vlast sa premijerom Ramom.

"Kako mogu da se uzdignem iznad partijske politike kada u Albaniji imamo totalno zarobljavanje države od strane vladajuće većine, kada ona sve kontroliše?", kazao je Meta.

"Danas, nažalost, živimo u jednopartijskom režimu, pod pretnjom da se vratimo 30 godina unazad kada smo bili Severna Koreja Evrope", navodi Meta.

"Juronjuz" navodi da je Meta pozvao na antivladine proteste u Tirani 2. marta, dok je Rama pokrenuo proceduru za opoziv predsednika zbog pokušaja Mete da otkaže prošlogodišnje lokalne izbore.

"Ovde se ne radi o borbi za vlast. Borim se za vladavinu prava u Albaniji. Borim se za vladavinu demokratije protiv jednopartijskog režima koji je uzurpirao svaku nezavisnu instituciju u ovoj zemlji i sada želi da prigrabi i Ustavni sud", kazao je Meta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: