Indijci podižu zid pred Trampovu posetu: "Zašto kriju nas, siromašne ljude?'' FOTO

Zid od cigala dugačak pola kilometra ubrzano je podignut u indijskoj državi Gudžarat uoči posete američkog predsednika Donalda Trampa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images / Daniel Berehulak
Getty Images / Daniel Berehulak

Kritičari navode da je izgrađen kako bi blokirao pogled na sirotinjski kvart u kome živi više od 2.000 ljudi.

"Budući da troše toliko novca na ovaj zid, zašto to ne bismo iskoristili za poboljšanje našeg kvarta i boljih pogodnosti za nas?'', rekao je Keši Saranija, jedan od stanovnika.

"Zašto kriju nas, siromašne ljude?'', zapitao se on.

Tramp će tokom dvodnevne posete Indiji sledeće sedmice posetiti grad Ahmedabad u Gudžaratu kako bi prisustvovao događaju pod nazivom "Namaste Tramp'', što u prevodu znači "Pozdrav, Trampe'', na stadionu za kriket.

Prošlog septembra održan je skup "Zdravo, Modi" kada je Tramp bio domaćin indijskom premijeru Narendri Modiju u Hjustonu.

Tramp će se voziti putem pored sirotinjskog kvarta i biće u pratnji Modija, koji je iz Gudžarata.

Visoka vladina zvaničnica Bidžal Patel izjavila je da je zid izgrađen iz bezbednosnih razloga i da ne prikriva sirotinjski kvart.

"Osim iz bezbednosnih razloga, zid je postavljen radi ulepšavanja i čistoće'', rekla je ona.

Vlasti su juče, takođe, poslale obaveštenja o iseljenju za 45 porodica koje žive u drugom sirotinjskom kvartu u blizini stadiona za kriket.

Stanovnici su rekli da su od njih tražili da napuste svoje domove zbog predstojećeg događaja, ali je gradska skupština to negirala.

strana 1 od 553 idi na stranu