"Ništa od RS egzita"

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da ništa neće biti od najavljenog "egzita" Republike Srpske,

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

14:35

Ilustracija: Depositphotos/ tatiana53

Srpskom kolegi u državnom vrhu Miloradu Dodiku poručio je da, kako kaže, neće dobiti ni najmanji ustupak oko statusa Ustavnog suda, preneo je sarajevski "Dnevni avaz".

Komšić je povodom jučerašnje Dodikovog govora u Narodnoj skupštini Republike Srpske i najavljenom blkadom u odlučivanju zajedničkih državnih organa, Komšić tvrdi da će se to obiti o glavu i naneti najviše štete upravom Republici Srpskoj.

"Neka se (u RS-u) ne zanose ucenama. Na račun toga neće dobiti ništa od onoga što traže, niti bilo kakvu koncesiju što je obično deo taktike. Zatražiš nemoguće da bi dobio nešto. Ako je blokada, neka je blokada", kazao je Komšić dodajući da "nema popuštanja niti za milimetar".

Ocenio je da su i u RS-u pomalo zbunjeni planovima koje su sami osmislili pa je očevidno da već, kako kaže, pokušavaju razvodniti celu priču oko blokade rada i odlučivanja u državnim telima vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: