Palestinski tinejdžer stradao tokom protesta

Izraelske bezbednosne snage ubile su iz vatrenog oružja 17-godišnjeg Palestinca tokom sukoba s demonstrantima na Zapadnoj obali.

Izvor: B92

Sreda, 05.02.2020.

17:08

Palestinski tinejdžer stradao tokom protesta
EPA-EFE/ ANDRE PAIN

To je prvi smrtni slučaj nakon što su tenzije između dve strane u konfliktu porasle posle objavljivanja američkog plana za Bliski istok, saopštili su palestinski zvaničnici.

Do incidenta je došlo nekoliko sati nakon što je Izrael napao ciljeve militantne grupe Hamas u Gazi, što je bio odgovor na noćašnju raketnu paljbu na izraelska naselja, prenosi AP.

Tinejdžer je ubijen u Hebronu, gde nekoliko stotina ortodoksnih Jevreja živi u dobro obezbeđenoj enklavi u srcu tog palestinskog grada.

Nasilni protesti izbili su širom okupirane Zapadne obale kada je prošle nedelje objavljen plan američkog predsednika Donalda Trampa.

Palestinci su odbili taj predlog, kojim im je ponuđena ograničena samouprava u rasutim delovima teritorije i glavni grad na periferiji Jerusalima, dok se Izraelu dozvoljava da anektira velike delove Zapadne obale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: