Hrvatska: Pronađeno telo nestalog pilota

Pronađeno je telo nestalog pilota Tomislava Baturine i olupina helikoptera "Kiowa Warrior" koji se juče srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća.

Izvor: Tanjug, index.hr

Utorak, 28.01.2020.

08:10

Hrvatska: Pronađeno telo nestalog pilota
Ilustracija: Depositphotos/Vitalik Radko

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila Remus Hrvatske ratne mornarice oko 8 sati i 10 minuta pronašli su olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D koji se srušio juče u tragičnoj nesreći i telo pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva natporučnika Tomislava Baturinu, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća.

Istraga je i dalje u toku te Poverenstvo utvrđuje okolnosti ove tragične nesreće, saopšteno je iz MORH-a, piše Index.hr.

Ranije je javljeno da je potraga za drugim pilotom vojnog helikoptera "Kiowa warrior", koji se srušio u more u Hrvatskoj, trajala je celu noć, a planirano je i da se nastavi i u toku dana.

Za pilotom je juče poslepodne tragalo sedam brodova i helikopter, a uveče su u potragu bila uključena i dva broda i podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice (HRM), kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ranije juče pronađeno je telo bojnika Marina Klarina.

Helikopter Vojske Hrvatske srušio se juče ujutru u more između Zablaća i Zlarina.

Nesreća se dogodila tokom trenažnog leta.

Helikopter je pao u more pola sata nakon poletanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: