Paragvaj: Iz zatvora pobeglo 75 zatvorenika, uglavnom članovi ozloglašene brazilske kriminalne grupe

Najmanje 75 zatvorenika, većinom članova ozloglašene brazilske kriminalne grupe, pobegla su iz zatvora u pograničnom gradu u Paragvaju.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.01.2020.

19:49

Paragvaj: Iz zatvora pobeglo 75 zatvorenika, uglavnom članovi ozloglašene brazilske kriminalne grupe
Ilustracija: Depositphotos/ lufimorgan

Odmah je smenjen upravnik zatvora.

Zvaničnici su saopštili da su otkrili tunel, koji su zatvorenici iskopali tokom operacije za koju su, kako se sumnja, zatvorski zvaničnici znali, kao i da je u ćelijama pronađeno skoro 200 vreća punih zemlje.

"Nemoguće je da niko ništa nije video sve ovo vreme. Ovo se nije desilo za jedan dan ili jednu noć", izjavila je ministarka pravde Sesilija Peres, prenosi AP.

Peres je novinarima rekla da je pored upravnika zatvora u gradu Pedro Huan Kabaljero, u blziini granice sa Brazilom, otpušteno još šest zatvrskih zvaničcnika, dodaje Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Euklides Akevedo rekao je u saopštenju da je moguće da je tunel bio varka kako bi se pokrila umešanost zatvorskih zvaničnika, kao i da je moguće da je mnogim zatvorenicima dozvoljeno da izađu iz zatvora kroz glavnu kapiju.

Akevedo je rekao da većinu pobeglih zatvorenika čine članovi Prve komande prestonice, najveće brazilske kriminalne organizacije.

Pogranična oblast u blizini grada Pedro Huan Kabaljero smatra se tranzitnom tačkom za krijumčarenje droge i druge kriminalne aktivnosti bandi, poput Prve komande prestonice i Crvene komande.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: