Britanski princ prvi put o skandalu sa Epstajnom VIDEO

Princ Endrju, upleten u slučaj Epstajn, rekao je da se ne seća da se susreo sa ženom koja ga optužuje da je seksualno zlostavljao dok je bila maloletna.

Izvor: B92, BBC
Podeli
Foto: EPA-EFE/New York State Division of Criminal Justice
Foto: EPA-EFE/New York State Division of Criminal Justice

"Ne sećam se da sam tu ženu ikad sreo", rekao je drugi sin kraljice Elizabete II o Virdžiniji Roberts, navodi se u isečku razgovora koji će BBC2 objaviti u večeras.

Na ponovljeno pitanje da li se uopšte seća te žene, princ Endrju je rekao: "Ne".

On je ipak dodao da svaki dan žali zbog toga što se družio sa Epstajnom i posle njegovog izlaska iz zatvora 2010. gde je služio kaznu zbog podvođenja jedne maloletnice na Floridi.

Virdžinia Roberts je rekla da je bila prisiljena na polni odnos s princom u Londonu 2001. kada je imala 17 godina i kao i u Njujorku i na privatnom ostrvu na Karibima.

Princ "dobro zna šta je učinio i nadam se da će biti pošten", rekla je novinarima nakon saslušanja krajem avgusta u Njujorku, gde je američki sud saslušao još 15 tužiteljki, nakon čega je sudski progon Epstajna obustavljen zbog njegove smrti.

Epstajn, koji je ove godine optužen za seksualno zlostavljanje maloletnica u dužem periodu, navodno je izvršio samoubistvo u avgustu u zatvoru u Njujorku.

Navodne veze milijardera Džefrija Epstajna sa princom Endrjuom doveli su do toga da Bakingemska palata izda nekoliko iznenadnih saopštenja u poslednje vreme. Palata negira da je princ imao odnose sa 17-godišnjom devojkom i da je išta znao o Epstajnovim zločinima koji se odnose na podvođenje maloletnica.

Princ Endru se pojavljuje da snimku koji potiče iz 2010. godine. Na njemu je zabeleženo kako Epstajn izlazi iz svoje vile u Njujorku, a na vratima stoji princ.

Snimak je napravljen dve godine nakon što je Epstajn osuđen zbog odnosa sa maloletnicama, a oni koji su bliski princu navode da je on navodno u Ameriku otišao kako bi rekao Epstajnu da ne mogu više da budu prijatelji.

Epstajn je uhapšen letos i izvršio je samoubistvo u zatvoru na Menhetnu. Oko njegove smrti vodi se mnoštvo polemika, pa tako mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju o samoubistvu.

strana 1 od 579 idi na stranu