"U NATO želi većina građana BiH"

Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, Komšić, izjavio je da u NATO ne žele samo delovi političkih elita u BiH, a da većina građana to zapravo želi.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2019.

14:05

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Komšić je to rekao za portal Radiosarajeva, a povodom izjave predsednika SDA Bakira Izetbegovića da "ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO".

"Jedini koji ne žele u NATO jesu delovi, samo delovi, političkih elita. Velika većina ljudi, bez obzira ko su, zapravo želi u NATO ", kazao je Komšić.

Izetbegović je juče rekao da Godišnji nacionalni program (ANP) nije uslov za formiranje Saveta ministara Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH.

Komšić, međutim, upozorava da u BiH ne postoji niko ko je ovlasčhen da govori u ime celih naroda.

"Ni po Ustavu BiH niti po svom izbornom rezultatu, pogotovo. Svi ti koji misle da mogu govoriti u ime naroda nikada ne prelaze prostu većinu glasača iz samo jednog naroda", poručio je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: