"Ne damo gej paradu u Čačku" - iako je nije ni bilo

Boško Obradović je rekao da ponosan da se okupljeni na "Porodičnoj šetnji" ne dele po političkim opcijama.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

20:49

Ilustracija: Depositphotos/marcbruxelle

On je dodao da se nada da će "Porodična šetnja" postati tradicija pod sloganom "Ne damo gej paradu u Čačku".

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da su građani učešćem "odbranili tradicionlane i porodične vrednosti i sprečili održavanje bilo kakvih anti-porodičnih i anti-hrišćanskih manifestacija u Čačku".

Na pitanje novinara šta su odbranili kad "gej parada" u Čačku nije ni održana, a da su vlasti ranije saopštile da nije bila ni najavljena, Obradović je rekao da su "isto tako govorili" u deset drugoh gradova Srbije gde su LGBT parade bile ovog meseca.

"Mi smo imali informaciju i ja stojim iza te informacije da se tako nešto spremalo i u Čačku. Mi smo želeli da ukažemo da većinsko stanovništvo Čačka drži do svojih pravoslavnih tradicija i smatramo da takva provokacija nije dobrodošla u Čačku", rekao je Obradović.

On je rekao da je spreman da da razgovra o problemima LGBT populacije - "ako ih imaju", i pozvao bilo koju LGBT osobu da mu se javi ako ima problema sa netolerancijom i diskriminacijom ;i on će je zaštitli i podržati.

"Ali, ne mislim da je ispravno provocirati većinsko stanovništvo u Srbiji, kršiti javni moral i nametati neke vrednosti strane našoj tradiciji", rekao je Obradović.

Portparol Gradskog odbora Nove Srbije Milan Draškić rekao je novinarima da je ta stranka podržala "Porodičnu šetnju" kojom je "poslala poruku da u Čačku neće proći LGBT parada".

"Vlast je demantovala da će gej parada biti organizovana u Čačaku tek onog trenutka kada ih je opozicija raskrinkala u tim namerama i kada je blagovremeno alarmirana javnost u Čačku da se priprema gej parada".

Opozcione stranke Dveri i Nova Srbija pozvale su građane na "Porodičnu šetnju" kako bi se suprotstavil "LGBT+ paradi" za koju su tvrdili da će biti danas u Čačku.

"LGBT+ parade" danas u Čačku nije bilo.

Oko podneva se na gradskom trgu okupilo više desetina motociklista i drugih protivnika "LGBT parade", jer je, kako su rekli novinarima, na društvenoj mreži "Tviter" bilo objavljeno da "LGBT parada" počinje ;u centru Čačka.

Odmah po okupljanju protivnika "LGBT parade", mnogobrojni policajci su se rasporedili na trgu i u okolnim ulicama, a svi su se ;razišli oko 13.00 sati, kada su se uverili da "LGBT parade" nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: