Rusija Americi: Ovo je drska pretnja

Ruske vlasti optužile su u petak Sjedinjene Američke Države za drsku pretnju.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

21:25

Rusija Americi: Ovo je drska pretnja
Ilustracija: Depositphotos/ Aquir014

Reakcija Rusije usledila je nakon što je američki general Džefri Herigan izjavio da je Vašington izradio plan u slučaju potrebe da uništi protivvazdušnu opremu u ruskoj enklavi Kaljiningrad, preneo je Radio Slobodna Evropa.

"Ukoliko bismo morali da uništimo, na primer, protivraketni sistem u Kaljiningradu, ne treba sumnjati da mi imamo plan da to učinimo", rekao je general Herigan, prenosi američki magazin "Brejking difens".

Kaljiningrad je ruski region i nalazi se na Baltičkom moru između članica EU Litvanije i Poljske.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je komentare generala Herigana, koji je komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi.

Prema njenim rečima, Moskva to, kao prvo smatra kao pretnju, a kao drugo, da su takve izjave u potpunosti neodgovorne.

Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je Heriganovu procenu i naglašava da je region dobro branjen i da je zaštićen od "agresivnih planova" kakve u Evropi razvijaju američki generali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: