Vatrogasci dobili bitku sa požarom na Suvoj planini

Požar koji je protekla četiri dana buktao na Suvoj planini i koji je zahvatio oko 1.000 hektara trave i niskog rastinja, skoro potpuno uga[en.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

13:19

Vatrogasci dobili bitku sa požarom na Suvoj planini
Ilustracija: Depositphotos/vectorfusionart

Prema rečima načelnika Uprave za vanredne situacije Niša Sr]ana Mitrovića, na nekoliko usamljenih lokacija na zapadnim padinama Suve planine još postoje sitna žarišta sa dimom, ali više ni na jednom mestu nema otvorenog plamena.

"Verovatno ćemo i sutra biti na planini, ali se nadamo da ćemo u neko dogledno vreme uspeti da ugasimo i preostala manja žarišta koja se nalaze iznad sela Gornji Dušnik i Kaletinac", izjavio je Mitrović agenciji Beta.

On je rekao da požar trenutno gase 24 vatrogasca i tri šumara "Srbijašuma", uz podršku dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Svih proteklih dana koliko je požar buktao, objekti i ljudi u selima u podnožju Suve planine ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi. Uz zaista velike napore, jer se radi o nepristupačnom terenu, uspeli smo da sprečimo širenje požara na istočnu stranu planine gde se nalaze veliki kompleksi bukovih i četinarskih šuma", kazao je Mitrović.

Zaravan na vrhu Suve planine i obronci koji su bili zahvaćeni požarom nalaze se na skoro 1.800 metara nadmorske visine, a do njih se iz najbližih sela u podnožju Suve planine u opštini Gadžin Han, stiže za oko pet sati hoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: