Skot: Došlo je vreme da se stavi tačka

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot kaže da je došlo vreme da se završe sukobi iz devedesetih godina i pozvao Beograd i Prištinu da što pre obnove dijalog

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

09:54

Skot: Došlo je vreme da se stavi tačka
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Došlo je vreme da se stavi tačka na sukobe iz devedesetih. Pozivam Kosovo i Srbiju da što je brže moguće obnove dijalog pod okriljem EU i uzdrže od preduzimanja koraka koji onemogućavaju postizanje sporazuma", napisao je Skot na Tviteru, gde je preneo i jučerašnju zajedničku izjavu zemalja Kvinte.

Zemlje Kvinte pozvale su juče Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

U zajedničkoj izjavi vlada SAD, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Nemačke navodi se da su ujedinjene u nameri da se postigne puna normalizacija u odnosima Beograda i Prištine kroz sveobuhvatni, politički održiv i pravno obavezujući sporazum koji će doprineti regionalnoj stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: