Poverenik za informacije od javnog značaja sa šefom Misije Saveta Evrope

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović primio je danas šefa Misije Saveta Evrope u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

13:16

Poverenik za informacije od javnog značaja sa šefom Misije Saveta Evrope
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Marinović je sa Tobijasom Flesenkemperom razgovarao o pitanjima iz oblasti rada poverenika.

Glavna tema razgovora se odnosila na aktivnosti u oblasti zaštite podataka o ličnosti i izazove koje sa sobom nosi predstojeća primena novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, s posebnim osvrtom na inicijativu poverenika upućenu Narodnoj skupštini u vezi odlaganja primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Takođe, tema razgovora bilo je i potpisivanje Protokola kojim se menja Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka (Konvencija 108) Saveta Evrope, usvojenog 10. oktobra prošle godine.

Šef Misije SE i poverenik su se usaglasili da bi bilo veoma korisno da Konvencija bude ratifikovana što je pre moguće, navodi se u saopštenju poverenika.

Flesenkemper je čestitao gdinu Marinoviću izbor na funkciju poverenika i izrazio zainteresovanost i za druge izazove sa kojima se poverenik suočava u radu, uključujući problematiku slobode pristupa informacijama.

Takođe, šef Misije SE izrazio je punu spremnost svoje organizacije da pruži podršku aktivnostima poverenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: