Dodik: U BiH je puno terorista ISIS-a, a za to je kriva Hrvatska

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik utvrdio je u intervjuu za RTRS kako postoji dovoljno razloga za ocene o tome da je zemlja izvrgnuta terorističkim pretnjama

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 01.08.2019.

12:30

Dodik: U BiH je puno terorista ISIS-a, a za to je kriva Hrvatska
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Kako je rekao, njeni državljani su učestvovali u borbama u redovima Islamske države.

"Osnovna je i tačna pretpostavka da je BiH u osnovi nestabilna zemlja, a ja bih dodao i nemoguća i neodrživa zemlja", kazao je Dodik iznoseći tvrdnju kako je na evropskom tlu najviše boraca u redovima Islamske države bilo upravo iz BiH.

Prema informacijama koje je prikupio Evropol, od oko pet hiljada boraca Islamske države koji su stigli iz Evrope zapravo ih je najviše bilo iz Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Belgije.

"Jasno je da svi Bošnjaci nisu teroristi, ali svi oni koji su činili teroristička dela u BiH jesu muslimani", kazao je Dodik dodajući kako mu je nejasno zbog čega je BiH "uglavljena" u organizacije koje okupljaju islamske zemlje, iako je sama većinski hrišćanska država.

Tvrdi kako je upravo Hrvatska kriva, jer je tokom rata dopustila da u BiH uđe četiri i po hiljade mudžahedina koji su kasnije činili zločine.

"Ova izjava može poslužiti kao osnova da raščistimo stvari", kazao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: