Borča u vodi: Prizori iz beogradskog naselja pokazuju razmeru štete VIDEO

U beogradskoj opštini Palilula pljuskovi su izazvali najveće probleme.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 24.06.2019.

10:38

Borča u vodi: Prizori iz beogradskog naselja pokazuju razmeru štete VIDEO
Screenshot/TV Prva

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Borči je juče palo oko 100 litara kiše po kvadratnom metru, dok je prosečna količina padavina na osnovu 100-godišnjeg niza za mesec jun 85 litara, objasnila je Nevena Živanović, dežurna prognostičarka RHMZ-a.

Međutim, do problema je došlo i zbog zapušenih odvoda.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je u Borči problem nivelacija terena i neplanske gradnje bez kanalizacione mreže koji su, uz klimatske promene, izazvali nevolje za građane.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević obišli su sinoć Kanalizacionu crpnu stanicu u Borči, gde je za pola sata, tokom nevremena u Beogradu, palo preko 100 litara vode po metru kvadratnom.

Vesić je naveo da je leva obala Dunava najviše pogođena nevremenom, jer na toj strani problem pravi i nepostojanje kanalizacione mreže.

Posle enormnih padavina najteža situacija je na levoj obali Dunava u naseljima Borča, Kotež i Krnjača, gde se radi na ispumpavanju vode iz poplavljenih domaćinstava i osposobljavanju ulica za normalan saobraćaj, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je u izjavi iz Borče objasnio da se voda prepumpava ka kanalima i da dežurne ekipe za vanredne situacije, Beogradvoda i Gradske čistoće pokušavaju da probiju ulice ka kanalima kao privremeno rešenje da voda otekne.

U video-prizorima pogledajte kakvo je jutro osvanulo u Borči i sa čim su se građani susreli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: