"Nije lepo vređati": Dodik pozvao Komšića da vidi tradicionalnu uniformu Vojske RS

Milorad Dodik pozvao je hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšica da naredne godine dođe i vidi kako će izgledati proslava Dana Vojske Republike Srpske.

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2019.

09:45

Foto: EPA/Georgi Hochmuth

Dodik je pozvao Komšića da vidi kakva je tradicionalna uniforma VRS.

On je istakao da nije lepo da Komšić vređa tradicionalno vojnu uniformu, ali da to govori o njemu, prenosi RTRS, pozivajući se na Srnu.

"Svašta imam da mu kažem o ovome i poručim, ali moram reći niti je gabarit niti kapacitet niti njega ko šta pita o tim uniformama", rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

Komšić je, gostujući na jednoj sarajevskoj televiziji pitao da li su tradicionalne vojne uniforme Vojske Republike Srpske "šubare i šajkače sa kokardom", te zapretio da će ljudi, koji obuku te uniforme, ostati bez posla, preneo je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: