Direktor gimnazije u Lebanu podneo ostavku, đaci prekinuli protest

Direktor gimnazije u Lebanu Dragan Đorić podneo je ostavku a učenici koji su štrajkovali zahtevajući njegovu smenu vratili su se u školske klupe, piše Jugmedia.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

23:24

Direktor gimnazije u Lebanu podneo ostavku, đaci prekinuli protest
Ilustracija: Thinkstock

Grupa od oko 30 učenika, članova gimnazijske grupe "Teatar", protestovala je zbog zabrane direktora da otputuju na Pozorišne susrete gimnazijalaca u Kragujevcu.

"Ostavku sam podneo zbog interesa učenika i odvijanja vaspitno-obrazovnog procesa. Reč je o četvrtoj godini, i ako bi se ovo stanje nastavilo sa bojkotom nastave, oni ne bi mogli regularno da završe godinu, da polažu maturski ispit i upišu se na fakultet", rekao je Dragan Đorić.

Učenici su štrajk počeli u ponedeljak kada su i zatražili ostavku direktora čiju su zabranu ocenili kao gušenje slobode mišljenja i izražavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: