Ubistvo novinarke još nije rešeno: Nakon tinejdžera, uhapšena žena

Policija Severne Irske saopštila je danas da je uhapsila 57. godišnju ženu, na osnovu Protivterorističkog akta, a u vezi sa ubistvom novinarke Lire Meki.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2019.

13:27

Ubistvo novinarke još nije rešeno: Nakon tinejdžera, uhapšena žena
Tanjug/Family photo/PSNI via AP

Hapšenje žene dolazi nakon saopštenja organizacije Nova IRA, u kome je priznala da je neko od njenih "dobrovoljaca" ubio novinarku Meki, koja je pogođena iz vatrenog oružja dok je izveštavala o nemirima u Londonderiju, prenosi AP.

Vlasti veruju da je jedna osoba povukla okidač tokom haotičnih nemira koji su izbili u četvrtak uveče, ali da je imala podršku svoje organizacije.

Lira Meki stradala je prošle nedelje kada ju je u glavu pogodio zalutali metak, kada su nepoznate osobe pucale i bacale molotovljeve koktele na policajce tokom rutinske kontrole u kvartu Kregan u Londonderiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: