Patrijarh poručio Srbima u Štrpcu: Ostajte ovde, na svojoj zemlji

U okviru višednevnog boravka na Kosovu i Metohiji, patrijarh srpski Irinej, nakon Prizrena posetio je i Štrpce, gde je vernike pozvao na jedinstvo i slogu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2019.

13:50

Patrijarh poručio Srbima u Štrpcu: Ostajte ovde, na svojoj zemlji
Foto: Tanjug/TV Hram

Patrijarh je poručio da treba da znaju da nisu zaboravljeni i da treba da ostanu na svojoj zemlji, u svojoj kući i, kako je rekao, u svojoj domovini. Patrijarha su u porti Crkve dočekali episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom i brojnim vernim narodom ovog kraja, saopštila je Televizija "Hram".

"Srećan sam i blagodaran Bogu što sam danas ovde sa vama. Iako sam mnogo godina živeo u Prizrenu ja sam danas po prvi put u ovom vašem divnom mestu i radujem se što vas vidim ovde u ovolikom broju. Vi ste ovde svoji na svome i znajte da je sa vama uvek bila i uvek će biti Crkva vaša, svi mi, naš narod srpski gde god on živeo", poručio je patrijarh.

Poručio im je i da nisu zaboravljeni.

"Ostajte ovde, na svojoj zemlji, u svojoj kući, u svojoj domovini. Mi se Kosova i Metohije i svih vas nikada nećemo odreći, a razni moćnici ovoga sveta mogu da pričaju šta hoće", rekao je patrijarh Irinej.

Podsetio je da je sa Kosova i Metohije narod odlazio gonjen raznim mukama kroz vekove, ali se uvek vraćao i obnavljao svoj život na ovim prostorima. "Bog će pomoći i učiniti da to opet bude tako. Budite složni, budite jedinstveni i budite sa Crkvom svojom", kazao je patrijarh Srbima u Štrpcu.

Patrijarh će tokom dana posetu Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nastaviti obilaskom Srba u Kosovskom Pomoravlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: