Stefanović: Van zemlje protiv Srbije, ovde glume patriote

Batrovci -- Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da političari iz opozicionog SzS van zemlje pričaju kako je Srbija odgovorna za ratove, a kada se vrate "glume" patriote.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je novinarima u Batrovcima rekao da mu je zastrašujuće da neko prebacuje krivicu na srpski narod kao što je to, kako kaže, Vuk Jeremić nedavno uradio u BiH gde je rekao da je Srbija bila kriva za sve ratove.

"Jedno pričaju kada odu u te zemlje, a u Srbiji glume velike patriote. Ne znam šta im je cilj, ali je nedgovorno zbog budućnosti Srbije da o svojoj zemlji govore da je odgovorna za ratne zločine, pogotovo što to nema veze sa istinom", rekao je Stefanović.

Kako kaže, ne razume njihovu politiku, jer se oni ne bave odgovorima na pitanja kako će narod sutra živeti, šta će se graditi…

"Mene je šokirala izjava lidera Saveza za Srbiju kroz usta Milojka Pantića da je jedini razlog što su Albanci odlučili da se otcepe bilo to što su Srbi krenuli u etničko čišćenje. Bio sam šokiran, naročito jer sam na čelu Ministarstva čiji su pripadnici stradali od šiptarskih terorista na KiM", rekao je Stefanović.

Kaže da je ponekad veoma iznenađen šta može sve da čuje od lidera SzS i onih koji govore u njihovo ime, budući da je, dodaje, svima jasno da iza protesta stoje upravo oni.

"Besmisleno je da govorimo o nekoj priči da su to neki protesti koji nemaju veze s Đilasom, Jeremićem, Obradovićem, samo što oni igraju neke svoje uloge", dodao je Stefanović. Dodao je i da Jeremić i Đilas idu u zemlje Evropske unije i "kukaju", a s druge strane, ne smeju da kažu hoće li ili neće u Evropsku uniju da im se, kako kaže, Boško Obradović ne bi otgrao kontroli, koji, s druge strane, pak ne sme da se izjasni o nekim drugim temama koje mogu da odbiju one koji podržavaju Đilasa ili Jeremića.

"Kada je reč o poslednjoj poseti, potvrdili su da su bili u Berlinu, ali nisu mogli ništa da kažu. To znači da, ili nije bio neko značajan u hijerarhiji te zemlje, ili su se sastali s nekim s kim ne bi smelo da se sastaju", rekao je Stefanović i podsetio da su Đilas i Jeremić nedavno govorii loše o Srbiji u Briselu.

Pomenuo je i da su pripadnici bivše vlasti obišli sve zemlje sveta, odsedali u luksuznim hotelima, a sve o trošku građana.

strana 1 od 177 idi na stranu