Naoblačenje, ponegde slab sneg uveče

U Srbiji će ujutro i pre podne na severu i istoku biti pretežno oblačno i suvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

01:00

Naoblačenje, ponegde slab sneg uveče
Foto: Thinkstock

U ostalim krajevima pretežno sunčano a posle podne na zapadu i jugu se očekuje naoblačenje koje će se uveče i tokom noći proširiti na većinu predela, saopštio je danas RHMZ.

Na jugozapadu i jugu Srbije biće uveče pongede slab sneg.

Duvaće slab vetar, promenljiv. Najniža temperatura kretaće se od minus sedam do minus jedan stepen Celzijusa a najviša od tri do sedam stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno i suvo, duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura biće oko minus jedan a najviša oko tri stepena Celzijusa.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno oblačno i hladno.

U petak pre podne na jugu i zapadu će padati sneg, koji će se posle podne proširiti i na ostale predele. U južnim, zapadnim i centralnim krajevima sneg će preći u kišu koja će se ponegde lediti na tlu. U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini će padati sneg uz formiranje snežnog pokrivača, u centralnoj Srbiji biće mešovite padavine, a na jugu kiša.

U nedelju se očekuje sneg u celoj zemlji.

Najviše snega očekuje se na severu i zapadu zemlje, lokalno i oko 20 cm.

U petak uveče, tokom noći i u subotu duvaće u košavskom području umeren i jak vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni, koji će u subotu krajem dana oslabiti. Zatim do kraja narednog sedmodnevnog perioda provejavaće ponegde slab sneg. U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka situacija može biti nešto povolјnija za hronično obolele i osetlјive osobe. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Moguće su glavobolјa i pospanost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: