Mihajlovićeva o Ilustrovanoj politici: To je sramotno

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila naslovnu stranu Ilustrovane politike.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

11:35

Mihajlovićeva o Ilustrovanoj politici: To je sramotno
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/ MILETA MIRCETIC/ bg

Takvom naslovnicom, kako je rekla, poziva se na nasilje.

Mihajlovićeva je istovremeno demantovala navode da državni vrh podržava objavljivanje takvih sadržaja u medijima.

"To je sramotno, objavljivanjem takve naslovne strana postavlja se pitanje kako da pričamo o tolerantnom društvu ukoliko u medijima imamo takve stvari", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Palati Srbija. Kako je ocenila, reč je o pozivu na nasilje protiv kojeg svi zajedno treba da se borimo.

"Svi treba to da osudimo, ali i da se zajednički trudimo da se takve stvari više ne dešavaju, jer se tako šalje loša poruka u odnosu na ono što kao država želimo da radimo", rekla je potpredsednica vlade.

Na pitanje novinara o navodima Komisije za istraživanje ubistva novinara da su urednici Ilustrovane imali prećutnu dozvolu državnog vrha za objavljivanje niza tekstova u kojima su vređali članove Komisije, a da je država reagovala samo u slučaju poslednje i naslovnice "Psi su pušteni", Mihajlovićeva je naglasila da apsolutno ne postoji podrška državnog vrha za bilo šta što predstavlja nasilje, kao i da ne zna nijednog člana aktuelne vlasti koji je to podržao.

"To je poziv na nasilje i mi to ne podržavamo. To da li se nekom dopada ili ne dopada šta određeni novinar piše, to je jedan deo priče. Reagovala sam i u vezi sa novinarkom Studija B - jedno je da li se nekom sviđa uređivačka politika određenog medija, a drugo je kada se vređaju ljudi i objavljuju nasilne naslovne strane", zaključila je Mihajlovićeva.

Na naslovnoj strani najnovijeg izdanja Ilustrovane politike neprikladno su prikazani novinarka Ljiljana Smajlović i predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, "u društvu" američkog ambasadora Kajla Skota.

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo je naslovnu stranu Ilustrovane politike. Nadležno ministarstvo je izrazilo žaljenje zato što "ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa".

Povodom toga, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Veran Matić naveo je da već mesec dana traje kampanja Ilustrovane politike, savetnika glavnog urednika Gorana Kozića i spoljnog saradnika Đorđa Martića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: