"Granica je zatvorena"

Američka granična služba saopštila je da je zatvorila prelaze između meksičkog grada Tihuane i američkog San Dijega.

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

22:08

Getty Images

Tu je stotine migranata pokušalo da pređe iz Meksika u SAD.

Granica je do daljeg zatvorena za vozila i za pešake, javila je preko Tvitera iz San Dijega američka savezna služba za carine i zaštitu granica.

Neki centralnoamerički migranti, uglavnom muškarci, pokušali su danas da probiju granicu između Tihuane i San Dijega pošto su probili blokadu meksičke policije koja je čuvala stražu blizu tog međunarodnog prelaza. Oni žele da izvrše pritisak na SAD da prihvate njihove zahteve za azil.

Meksička televizija pokazala je snimke na kojima se vidi da su neki od stotine migranata na granici pokušali da preskoče ogradu koja deli dve zemlje.

Više od 5.000 migranta logoruje u sportskom kompleksu u Tihuani i oko njega pošto su u karavanu prošli preko Meksika do granice s SAD. Mnogi se nadaju da će moći da podnesu zahtev za azil u SAD ali agenti na ulazu kod Tihuane prime na razmatranje manje od 100 zahteva na dan.

Američki predsednik Donald Tramp poslednjih dana je pretio da će potpuno zatvoriti američko-meksičku granicu zbog dolaska hiljada migranata iz centralne Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: