Radojičić: Da ređe čujemo "opet ih je iznenadio sneg"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je komandni centar zimskih službi JKP "Beograd puta".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

On je poručio da je sve spremno za početak prave zimske sezone.

S obzirom da je rano jutros pao prvi sneg u Beogradu, Radojičić se, kako je naveo, u komandnom centru uverio da je situacija na terenu pod kontrolom.

"Naši ljudi su na drugom stepenu angažovanja, jer su jutros počele da padaju prve pahuljice, a i najavljeno je da će u popodnevnim časovima biti padavina i da će biti niske temperature, a postoji šansa da imamo i poledicu", rekao je Radojičić novinarima.

Istakao je da su sve službe u ovom trenutku angažovane da za predstojeću zimsku sezonu postoje dovoljne količine soli kao i adekvatan broj tehničkih sredstava i angažovanih ljudi.

"Prethodni period koji je bio topao, nije nas uljuljkao i spremni smo na sezonu", rekao je Radoijičić.

Dodao je da će se grad truditi da ove sezone što ređe čujemo "opet ih je iznenadio sneg u sred novembra ili decembra".

Navodeći da i u velikim svetskim gradovima prilikom velikih padavina mogu da nastanu problemi kao što smo imali prilike da vidimo pre nekoliko dana u Njujorku, Radojičić je kazao da veruje da će toga u Beogradu biti minimalno, te da će nadležni u gradu dati sve od sebe da takve situacije ne bude.

Politika

Vučić: Hvala Kipru

Nikozija -- Predsednik Vučić preneo u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu oko Kosova.

Politika petak 30.11. 18:56 Komentara: 6
strana 1 od 177 idi na stranu