Ubijeno 14 civila u udarima koalicije na istoku Sirije

Najmanje 14 civila ubijeno je u vazdušnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD, na poslednje džepove Islamske države na istoku Sirije.

Izvor: B92

Subota, 03.11.2018.

21:46

Ubijeno 14 civila u udarima koalicije na istoku Sirije
Foto: Getty Images

To je javila sirijska Opservatorija za ljudska prava.

"U napadima koalicije na mesta Hadžin, Susa i Al Šafa" koja se nalaze u poslednjem uporištu Islamske države u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ezor, "ubijeno je 14 civila među kojima i petoro dece", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

On je rekao da je i 15. osoba izgubila život ali da još nije identifikovana. Rahman je rekao da bi broj mrtvih mogao da poraste zbog teškog stanja nekih od ranjenih.

Rahman je rekao da je devet ekstremista ubijeno u tim udarima.

Opservatorija je saopštila da su vazdušni udari koalicije pojačani večeras posle pokušaja Islamske države da napadne vojnu bazu koalicije u selu Al Bahra, nedaleko od gađanih sektora.

Sirijske demokratske snage, kurdsko-arapski savez koji podržava međunarodna koalicija, najavile su u sredu da prekidaju ofanzivu protiv ekstremista u toj oblasti posle turskog borbandovanja njihovih vojnih položaja na severu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: