Sreda, 31.10.2018.

11:03

"Na jednu moju reč, koja je bila normalna, o granici..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije iznosio detalje o svom predlogu za rešenje kosovskog pitanja, jer nema ništa što bi neko prihvatio.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

On je dodao i da sve vreme traži kompromis.

Vučić je, nakon obilaska novoigrađene zgrade Centra za „Iks nož“ u KCS, na pitanje zašto nije izneo svoj plan i detalje koje je predočio, kako je naveo, čelnicima u Briselu i prištinskoj strani, kazao da se iznose razne ideje.

"Na bezbroj mesta sam govorio o potrebi kompromisa, a o detaljima neću nikada da govorim dok nešto nemamo u rukama. Na jednu moju reč, koja je bila normalna, da treba da uspostavimo granicu, pošto ne znam gde je danas granica, mnogi su reagovali. Ja znam šta piše kod nas, ali kada idem na Kosovo čeka me druga granica koju su postavili oni koji su vladali pre nas 2011. Kosovo je samoproglasilo svoju nezavisnost 2008, takođe za vreme onih koji mi danas drže patriotske pridike. 2010. smo svojim užasnim potezima doprineli presudi Međunarodnog suda pravde, koja je na štetu naših interesa", objasnio je on.

Vučić je naglasio da sve vreme traži kompromis koji bi bio mučan za obe strane, kojim bi obe strane izgubile i dobile.

O detaljima kada se razgovara sa više strana nikada ne treba govoriti, kaže, ako se nema nešto u rukama.

“Ja nemam ništa što bi prihvatio bilo ko, pa ne iznosim. Nikada nijedan akt nećemo donositi bez provere kod naroda i Skupštine. Da li ćemo imati šta da proveravamo? Plašim se da ne“, kazao je on.

Vučić je naglasio da nije predočio detalje, jer to mogu da urade samo oni koji žele da sve propadne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: