Zanimljivosti 18

17.05.2024.

17:06

Zemlje sa najnervoznijim vozačima: Šta mislite, gde bi naši završili na listi? ANKETA

Trube, svađaju se, a ne libe se ni da izađu iz kola kako bi se fizički obračunali.

Izvor: Blic.rs

Zemlje sa najnervoznijim vozačima: Šta mislite, gde bi naši završili na listi? ANKETA
Shutterstock/Hayk_Shalunts

Podeli:

Većina od vas je verovatno nekada vozila automobil u inostranstvu. Pretpostavljamo da vam je to izazvalo određeni stres, jer je vožnja u svakoj zemlji specifična na svoj način, ne toliko zbog saobraćajnih pravila koja su manje-više univerzalna, već pre svega zbog drugačije kultura vožnje.

Ali da li ste se ikada zapitali u kojoj zemlji su najgori vožači u Evropi? Istraživanje koje je naručio najveći francuski koncesionar autoputeva Vinci Autoroutes dalo je odgovor na to pitanje.

Tokom istraživanja ispitano je 12.400 Evropljana iz 11 zemalja, koji su odgovorili kako doživljavaju svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnika i vožnju ostalih stanovnika starog kontinenta.

Rezultati istraživanja su, u najmanju ruku, zabrinjavajući. Od svih ispitanika, čak 79 odsto imalo je negativan stav prema kolegama vozačima. 

U Velikoj Britaniji četvrtina ispitanika rekla je da su za volanom potpuno drugačiji ljudi, ali je stav Grka o vozačima iz drugih zemalja potpuno neverovatan.

Čak 91 odsto njih iznelo je negativan stav, ali su i kritični prema svojim sunarodnicima, pa je Grčka zabeležila najlošije rezultate u anketi.

Psovke, trube, razgovori mobilnim telefonom u vožnji, pa čak i izlazak iz automobila u želji da se fizički obračunaju – sve su to stvari koje, po rečima Grka, njihovi sunarodnici rade svakodnevno.

Ipak, nije sve tako crno – Španci i Britanci najmanje su kritični prema tuđoj vožnji u svojim zemljama, dok su Nemci ljubazni prema svojim sunarodnicima i smatraju da je vrlo malo njih agresivno ili neodgovorno, prenosi punkufer.hr.

loader

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: