Novi snimak dokaz ubistva: Saudijci pale dokaze? VIDEO

Iz dana u dan stižu novi detalji u vezi ubistva novinara "Vašington posta" Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Izvor: B92, index.hr

Utorak, 23.10.2018.

08:02

Novi snimak dokaz ubistva: Saudijci pale dokaze? VIDEO
Prinscreen YouTube

Turska televizija "A Haber" objavila je snimak na kom se vidi kako zaposleni u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu spaljuju dokumente i to samo dan nakon što je novinar ušao u zgradu konzulata iz koje živ nije izašao.

Snimak je, kako prenosi hrvatski portal Index.hr, navodno nastao u neposrednoj blizini konzulata, u kompleksu Levent u Istanbulu, a na njemu su trojica muškaraca kaji pale papire u kanti za smeće.

Podsetimo, novinar saudijskog porekla ušao je u konzulat Saudijske Arabaije u Istanbulu 2. oktobra kako bi pripremio papire za venčanje s verenicom, koja je turskog porekla. On iz tog konzulata nikeda nije izašao, bar ne živ. Nakon dvonedeljnog poricanja i ignorisanja, zvanični Rojad konačno je priznao da se !Kašogiju nešto dogodilo", a zatim i da je mrtav.

Samo jedan saudijski zvaničnik javno je pomenuo "ubistvo", rekavši da je reč o neovlašćenoj akciji i užasnoj grešci.

Ono što se sada sa sigurnošću zna je da je u Istanbul došlo 15 Saudijaca, tajnih agenata i činovnika saudijskog kraljevskog režima, čija je namera bila da se sretnu s Kašogijem. Da li im je plan bio da ga ubiju odmah ili je Kašogi stradao spletom okolnosti, to se još ne zna. Zna se da je jedan od njih obukao njegovo odelo i izašao iz konzulata, lažirajući tako da je novinar živ.

Za to vreme, njegovo telo je spakovano u tepih, neki mediji navode i da je raskomadan, i odneseno iz konzulta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: