Erdogan i Salman o saradnji u vezi sa slučajem Kašogi

Redžep Tajip Erdogan naglasio je u razgovoru sa saudijskim kraljem Salmanom važnost održavanja saradnje Ankare i Rijada tokom istrage o nestanku novinara.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

00:11

Erdogan i Salman o saradnji u vezi sa slučajem Kašogi
EPA-EFE/GIANLUIGI GUERCIA

Njih dvojica su razgovarali telefonom, prenosi Rojters pozivajući se na turske medije.

Kako se navodi, njih dvojica su tokom razgovora razmenili informacije nezavisne istrage koju sprovode saudijska Arabija i Turska.

Saudijski novinar i dopisnik Vašington posta Džamal Kašogi nestao je 2. oktobra, a poslednji put je vidjen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Kako su preneli mediji, nakon pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu, kao i rezidencije saudijskog konzula, turska policija proširila je potragu za telom nestalog novinara Džamala Kašogija na "Beogradsku šumu", koja se nalazi pored Istanbula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: