Piloti poginuli u padu ukrajinskog lovca

Dva pilota poginula su kada se lovac Su-27 srušio u Ukrajini za vreme zajedničkih vojnih vežbi ukrajinske i američke vojske, saopštila je ukrajinska vojska.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

17:31

Piloti poginuli u padu ukrajinskog lovca
Foto: GettyImages

Avion se srušio danas oko 16.00 po centralnoevropskom vremenu kod sela Ulaniv, u oblasti Vinicija, 180 kilometra jugozapadno od Kijeva, navedeno je u saopštenju generalštaba ukrajinske vojske.

"Prema preliminarnim podacima radi se o lovcu Su-27 koji učestvuje u manevrima "Svetlo nebo 2018"”, rekao je za Frans pres portparol ukrajiniskih vazdušnih snaga.

Generalštab ukrajinske vojske prvobitno je saopštio da su u udesu poginuli jedan američki i jedan ukrajinski pilot ali je kasnije ispravio to preko Fejsbuka, javila je agencija Interfaks-Ukrajina.

U poslednjem saopštenju generalštaba Ukrajine samo piše "ispravka" i navodi da su pronađena tela dvojice pilota na mestu nesreće.

Vojna vežba počela je 8. oktobra u centralnom delu Ukrajine i treba da traje do petka. U njoj učestvuje oko 700 vojnika osam zemalja NATO i Ukrajine kao i četrdesetak aviona, među kojima su američki lovci F-15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: