"Nastavlja se antisrpska histerija, zamislite Nemačku..."

Šef srpske diplomatijeocenio je, komentarišući protest u Vukovaru, da je očigledno da u Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka

Izvor: B92

Nedelja, 14.10.2018.

14:24

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Ivica Dačić je dodao da se to prelama na srpsko-hrvatske odnose.

U Vukovaru je juče održan protest zbog neprocesuiranja ratnih zločina na kojem je zatraženo od predstavnika vlasti da uslove ulazak Srbije u EU, a Dačić primećuje i da se tamo istovremeno održava i promocija knjige o Maksu Luburiću (upravniku logora Jasenovac).

"Zamislite Nemačku u kojoj bi se odvijale promocije knjige o upravniku Aušvica ili nekih drugih logora ili u Austriji o Mauthauzenu. Očigledno je da postoji veliki pritisak i ekspanzija desničarskih stranaka u Hrvatskoj i naravno da se to uvek prelama na srpsko-hrvatske odnose. Time se nastavlja antisrpska histerija koja postoji", rekao je Dačić novinarima u sedištu SPS gde je održana sednica Glavnog odbora stranke.

Dodao je da ne zna na koga se oni koji protestuju žale, navodeći da je Srbija sankcionisala svakoga i da će sankcionisati svakoga ko je počinio ratni zločin.

"Svi treba da budu svesni svojih zločina koji su počinili, a ne da relativizuju svoje zločine u Drugom svetskom ratu koji su stotinu, hiljadu puta veći nego sto je to bilo 90-tih godina. Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje", poručio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: