Aktuelno 3

28.04.2024.

13:18

Šta povezuje Drejka, Tupaka i veštačku inteligenciju?

Kanadski reper Drejk obrisao je sa svog Twitter naloga pesmu "Tailor Made Freestyle", u kojoj se mogla čuti AI rekreacija glasa Tupaka Šakura.

Izvor: B92

Šta povezuje Drejka, Tupaka i veštačku inteligenciju?
Profimedia

Podeli:

Ovaj potez usledio je nakon što je advokat koji je zastupao pokojnu hip-hop legendu zapretio da će tužiti kanadskog repera zbog "neovlašćenog korišćenja Tupakovog glasa ako ne ukloni objavu sa društvenih mreža". 

"Duboko smo užasnuti i razočarani neovlašćenim korišćenjem Tupakovog glasa i ličnosti", saopštio je Hauard King, advokat koji zastupa Šakurovu zadužbinu.

"Ne samo da je snimak flagrantno kršenje Tupakovog ugleda i zakonskih prava zadužbine, već je i očigledna zloupotreba zaostavštine jednog od najvećih hip-hop umetnika svih vremena", dodao je King.

Da stvar bude još gora, pesma sa AI glasom Tupaka usmerena je protiv drugog repera, Kendrika Lamara, sa kojim je Drejk u sukobu već neko vreme.

"Neovlašćena, zastrašujuća upotreba Tupakovog glasa protiv Kendrika Lamara, dobrog prijatelja zadužbine koji javno i privatno nije odavao ništa osim poštovanja Tupaku i njegovom nasleđu, čini ovo još većim prestupom", napisao je King u saopštenju.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: